Η ανακοίνωση για επιδοτήσεις ρεύματος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκάλεσε μια τάση για συγκράτηση των τιμών ρεύματος του Αυγούστου από τους παρόχους. Ανάμεσα στους παρόχους που ανακοίνωσαν ότι θα διατηρήσουν σταθερό το πράσινο τιμολόγιο είναι και η ΗΡΩΝ.

Σύμφωνα με πηγές, η ΗΡΩΝ διατηρεί σταθερό το ύψος του πράσινου τιμολογίου της για το μήνα Αύγουστο, όπως ενημερώνουν λίγες ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους. Σημειώνεται ότι το πράσινο τιμολόγιο Ιουλίου της εταιρείας ήταν στα 15,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Ως γνωστόν, έχουν προηγηθεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες από την Protergia, αλλά και την Ελίν. Η Protergia ανακοίνωσε πως το «πράσινο» ή ειδικό τιμολόγιο που θα προσφέρει θα διαμορφωθεί στα 15,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ η ελίν ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε απορρόφηση των αυξήσεων και στη διατήρηση σταθερών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Αύγουστο, ενώ παράλληλα θα χορηγήσει έκπτωση 5% στα ειδικά τιμολόγια οικιακών και επαγγελματιών πελατών, σε σχέση με τις τιμές Ιουλίου.

Όλα αυτά ενώ χθες κατατέθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τη φορολόγηση των υπερβάλλοντων κερδών των ηλεκτροπαραγωγών με φυσικό αέριο, με τα κονδύλια να προορίζονται για επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Αυγούστου θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ τα νέα τιμολόγια και έπειτα θα ακολουθήσει η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ για το ύψος της επιδότησης των οικιακών καταναλωτών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια (πράσινα-κίτρινα).

Διαβάστε ακόμη