Με το ενδιαφέρον των καταναλωτών να στρέφεται στην ανακοίνωση των επιδοτήσεων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζουν οι εταιρείες να στέλνουν προς το ΥΠΕΝ «σήματα» συγκράτησης των τιμών του Αυγούστου για το «πράσινο» τιμολόγιο. Υπενθυμίζεται, πως από τις επιδοτήσεις θα εξαιρεθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Λίγες μέρες μετά την Protergia που ανακοίνωσε πως το «πράσινο» ή ειδικό τιμολόγιο που θα προσφέρει θα διαμορφωθεί στα 15,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα και η Ελίν αναλογιζόμενη την εύλογη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στο καταναλωτικό κοινό προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απορρόφηση των αυξήσεων και την διατήρηση σταθερών τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Αύγουστο. Θα χορηγήσει επιπλέον έκπτωση 5% στα ειδικά τιμολόγια οικιακών και επαγγελματιών πελατών (ex ante πράσινα τιμολόγια μικρών και μεγάλων πελατών χαμηλής τάσης) σε σχέση με τις τιμές Ιουλίου.

Να σημειωθεί πως η ηγεσία του ΥΠΕΝ είχε πει ότι θα λάμβανε υπόψη τις κινήσεις των εταιρειών πριν καθορίσει το ύψος των επιδοτήσεων και της έκτακτης εισφοράς στους ηλεκτροπαραγωγούς.

Διαβάστε ακόμη