Η Sirec Energy ανέλαβε την αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού και την εφαρμογή τεχνολογιών «έξυπνης πόλης» στον Δήμο Τρίπολης, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την αυτοματοποίηση του φωτισμού στους κοινούς χώρους. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης μαζί με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Διονύση Αλυσανδράτο της Sirec Energy προχώρησαν στην υπογραφή σύμβασης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και της αυτοματοποίησης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων του δήμου Τρίπολης. Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση 13.000 φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά Led. Στόχος είναι να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση 70% μέσα στα επόμενα δώδεκα χρόνια. Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

«Είναι σαφές ότι με την ολοκλήρωση του έργου, μέσα σε 12 μήνες, θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του φωτισμού στην πόλη και στα χωριά μας. Θα έχουμε εγγυημένη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 70%, ενώ θα υπάρχει κι ένα οικονομικό όφελος 500.000 ευρώ για τον δήμο Τρίπολης. Με αυτή τη σύμβαση επιτυγχάνουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει ως δημοτική αρχή», σχολίασε ο Δήμαρχος. Από την πλευρά του, ο κ. Αλυσανδράτος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που προχωρά ένα τόσο σημαντικό έργο για τη δραστική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είναι πολύ σημαντική, για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει η χώρα. Το έργο αυτό όπως αναφέρει η εταιρεία με ανάρτησή της στο Linkedin το έργο αυτό σηματοδοτεί ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός στην πορεία της Τρίπολης προς την ενισχυμένη βιωσιμότητα και τον εκσυγχρονισμό, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων στην κοινότητα. Σημειώνεται πως η Sirec Energy είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που εστιάζει σε επενδύσεις σε έργα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και ενεργειακής αποδοτικότητας. Διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βιώσιμων Επενδύσεων (European Sustainable Investment Fund – EUSIF) με περιουσιακά στοιχεία ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Η Sirec Energy ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναλάβει έργα συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ σε επτά ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε ακόμη