Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών ρεύματος που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χρήστος Κέλλας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γιώργο Στάσση. Η ΔΕΗ θα αναλάβει επίσης την ανακατασκευή των σχολείων στα χωριά Δένδρα και Πλατανούλια τα οποία επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2021 στην περιοχή του Τυρνάβου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της ΚΥΑ που ρυθμίζει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών ρεύματος που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία. Σημειώνεται ότι, μετά και από σχετική επικοινωνία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, παρατείνεται έως την 31/10 η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης από τους επιθυμούντες να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση. Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Στάσσης αναφέρθηκαν, ακόμη, στη στήριξη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της Θεσσαλίας, μετά την καταστροφική θεομηνία.

«Ευχαριστώ θερμά τη ΔΕΗ για τη μεγάλη αυτή δωρεά στους σεισμόπληκτους κατοίκους των Δένδρων και των Πλατανουλίων. Είναι σημαντικό οι μαθητές των περιοχών αυτών να αποκτήσουν σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα, υψηλών προδιαγραφών, και να επιστρέψουν πάλι στις τάξεις τους», δήλωσε ο κ. Χρ. Κέλλας και πρόσθεσε: «Η συνεισφορά της ΔΕΗ σε αυτό είναι μεγάλη και, σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, τη Διεύθυνση Α’/βάθμιας εκπαίδευσης και όλες τις αρμόδιες αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, τα νέα κτιριακά συγκροτήματα θα αποτελέσουν πρότυπα σχολικών μονάδων, ανακουφίζοντας μαθητές και γονείς που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό του 2021».

Διαβάστε ακόμη