Η Metlen έθεσε προς πώληση περιουσιακά στοιχεία για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων οκτώ φωτοβολταϊκών πάρκων -σε λειτουργία ή υπό κατασκευή- και ενός χαρτοφυλακίου 2,9 GW που περιλαμβάνει έργα αποθήκευσης μπαταριών και υδρογόνου, σύμφωνα με το reneweconomy.au.

Η πώληση, η οποία πραγματοποιείται με τη μεσολάβηση της Macquarie, πραγματοποιείται καθώς η Metlen προετοιμάζεται για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Στην Αυστραλία, η εταιρεία κατέχει έξι ολοκληρωμένα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 530MW, συμπεριλαμβανομένου του έργου Μούρα 110MW και του Γουιαλόνγκ 75MW.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία είναι διαφοροποιημένα ανάλογα με την τοποθεσία, το σημείο σύνδεσης και την απορρόφηση, ενώ το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξής της έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα σήματα και τη δυναμική της τοπικής αγοράς ενέργειας.

Η πώληση θα πραγματοποιηθεί σε δύο στάδια, ξεκινώντας με μη δεσμευτικές προσφορές εντός εβδομάδων. Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι αναμένεται να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, με υπογραφή τον Νοέμβριο του 2024, αναφέρουν τα έγγραφα.

Διαβάστε ακόμη