Η HELLENiQ ENERGY, η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τις δραστηριότητες της προς την κατεύθυνση της έξυπνης και πράσινης ενέργειας, τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων στους όμορους στις εγκαταστάσεις της δήμους.

Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για ζητήματα που αφορούν το «πράσινο μέλλον» της χώρας μας, πραγματοποίησε -σε συνεργασία με την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και τους περιβαλλοντικούς φορείς The Bee Camp και Εχεδώρου Φύσις– δράσεις που αφορούν τη βιοποικιλότητα και την προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, σημαντική ήταν και η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης αλλά και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων τόσο στο Θριάσιο Πεδίο όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.

1100 μαθητές από 17 δημοτικά σχολεία 7 δήμων, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία, με παιχνίδια και κουίζ γνώσεων, να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και την οικολογική αξία των υδροβιοτόπων.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, τα παιδιά δημιούργησαν χειροποίητες κατασκευές από πηλό, χώμα, σπόρους βοτάνων και αγριολούλουδων, γνωστές και ως σπορόβομβες.

Οι σποροβόμβες μπορούν να φυτρώσουν και να συμβάλλουν, και ως τροφή, στην επιβίωση των μελισσών χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Οι μικροί μαθητές πέταξαν τις σποροβόμβες στο έδαφος, αφήνοντας το δικό τους θετικό αποτύπωμα για την επιβίωση των μελισσών και φυσικά για την «καλλιέργεια» ενός βιώσιμου αύριο.

Μέσα από αυτές τις πρωτότυπες δράσεις, η HELLENiQ ENERGY ώθησε τους νέους στην κατανόηση της σημασίας της βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη, δίνοντάς τους ένα βήμα έμπνευσης και ενδυνάμωσης διασφαλίζοντας παράλληλα, ότι θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Δημιουργία «Πάρκων Τσέπης» από τη HELLENiQ ENERGY

Οι πρωτοβουλίες της HELLENiQ ENERGY, δεν περιορίστηκαν μόνο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον.

Ο Όμιλος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε και τη δημιουργία δύο «πάρκων τσέπης» στους Δήμους Μεγαρέων και Δέλτα, επιβεβαιώνοντας την προτεραιότητά του να συμβάλλει στη διαμόρφωση περισσότερο πράσινων, βιώσιμων και ανθεκτικών πόλεων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Τοποθετώντας στον πυρήνα του οράματος τη νέα γενιά, ο κορυφαίος ενεργειακός Όμιλος διαμορφώνει ένα βιώσιμο μέλλον, με ουσιαστικές λύσεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή και στη γενικότερη προστασία του πλανήτη μας, ενώ παράλληλα αφήνει το σημαντικό κοινωνικοοικονομικό του αποτύπωμα στον κόσμο.

Με στόχο το καλύτερο αύριο, η HELLENiQ ENERGY δεσμεύεται ότι θα δεν θα σταματήσει να προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, έχοντας πάντα ως «όχημα» την καινοτομία και την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών.

Helleniq Energy © ΔΤ

Helleniq Energy © ΔΤ

Helleniq Energy © ΔΤ

Helleniq Energy © ΔΤ

Διαβάστε ακόμη