Το δεύτερο της έργο στην Ελλάδα αναμένεται να εγκαινιάσει σήμερα η EDP Renewables (EDPR), παρουσία της υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου. Το αιολικό πάρκο «Ερημιά» στη Μαλεσίνα, ισχύος 35 MW (μεγαβάτ), δύο χρόνια μετά τα εγκαίνια του πρώτου αιολικού σταθμού της πορτογαλικών συμφερόντων εταιρείας, ισχύος 45MW, στην ίδια περιοχή.

Τα δύο αιολικά έργα της EDPR στη Μαλεσίνα ηλεκτροδοτούν συνολικά 41.000 καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή 23.000 από το πάρκο των 45 MW και άλλους 18.000 από το πάρκο των 35 MW το οποίο θα εγκαινιαστεί αύριο.

Επίσης, άλλα 100 MW έργων ΑΠΕ βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή και αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του έτους, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να φτάσει τα 500 MW έως το 2025, επενδύοντας περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Διεθνώς ο όμιλος διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο «πράσινων» ενεργειακών έργων, όλων των τεχνολογιών, που ξεπερνά τα 22 GW (γιγαβάτ). Ωστόσο, εκτός από τα ηλιακά και αιολικά συστήματα, η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στα υβριδικά.

Σε Πορτογαλία και Ισπανία διαθέτει ένα pipeline υβριδικών έργων άνω του 1,6 GW, υπό μελέτη ή υπό ανάπτυξη, ενώ δύο projects λειτουργούν ήδη στην Πορτογαλία.

Διαβάστε ακόμη