Σε μία νέα εποχή εισέρχεται ο όμιλος Mytilineos, αρχής γενομένης από τη σημερινή γενική συνέλευση. Ένα από τα βασικά θέματα θα είναι η αλλαγή της επωνυμίας, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός διεθνοποιημένου brand. Η εταιρεία ετοιμάζεται για ένα εμπλουτισμένο επενδυτικό πλάνο με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, καθώς η παρουσία της έχει εδραιωθεί σε νέες μεγάλες αγορές όπως ο Καναδάς και η Ιταλία, ενώ η βιομηχανική δραστηριότητα που προχωρά εντυπωσιακά για το αλουμίνιο και την αλουμίνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει και νέες κατευθύνσεις στις εξορύξεις με τομείς όπως το γάλλιο αλλά και οι νέες δραστηριότητες της Γκάνας.

Επί τάπητος, θα τεθούν και οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων για την εισαγωγή στον FTSE – 100 του Λονδίνου. Τα πλάνα για τις επενδύσεις έχουν σαν στόχο να ανεβάσουν σημαντικά την κεφαλαιοποίηση αξιοποιώντας την επόμενη χρονιά την είσοδο στον FTSE -100.

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι ανακοινώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου σχετικά με την αγορά των ΑΠΕ και του φυσικού αερίου. Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Mytilineos προχώρησε σε ενδυνάμωση της θέσης της στην Ιταλία μέσω της παραγωγής και εμπορίας ενέργειας, αφού εγκαινίασε τα γραφεία της στο Μιλάνο, τα οποία και θα αποτελέσουν τον κόμβο του ομίλου για την Κεντρική Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη