Την επείγουσα ανάγκη για την ευρωπαϊκή βιομηχανία να έχει άφθονη ενέργεια σε προσιτές τιμές, αναδεικνύει ο διευθυντής Ευρωπαϊκών και Ρυθμιστικών Θεμάτων της Mytilineos, Νίκος Κεραμιδάς, σε δήλωση του που φιλοξενείται στο τελευταίο δελτίο (Headlines) της BusinessEurope και στη στήλη Reboot Europe: Company voices.

Ο κ. Κεραμίδας σημειώνει ότι η ευρωπαϊκή βιομηχανία χρειάζεται απεγνωσμένα άφθονη και οικονομικά προσιτή ηλεκτρική ενέργεια και ενέργεια γενικότερα. Η πράσινη και η ψηφιακή μετάβαση, σημειώνει, χρειάζονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την ενεργοβόρο βιομηχανία, όχι μόνο για τις στρατηγικές ορυκτές πρώτες ύλες που παράγει, αλλά και για τη ζήτηση.

Ο κ. Κεραμίδας προειδοποιεί ότι αν δεν ληφθεί άμεσα δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης στη βιομηχανία, θα αυξηθεί η απώλεια θέσεων εργασίας στη μεταποίηση, θα επεκταθεί η καταστροφή των αλυσίδων αξίας ενώ θα εξαφανιστεί η καινοτομία που συμβαδίζει με την ύπαρξη της βιομηχανίας.

Ο κ. Κεραμίδας σημειώνει, πάντως, ότι υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια πάνω στα οποία χρειάζεται να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση.

Διαβάστε ακόμη