Με ενδιαφέρον αναμένεται η Τακτική Γενική Συνέλευση της Mytilineos που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2024, καθώς εν όψει της εισόδου της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μέσα στο 2025, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει σημαντικές ανακοινώσεις.

Όπως φαίνεται από το θέμα 9 της ατζέντας της Τακτικής Συνέλευσης, θα προταθεί η αλλαγή του ονόματος της εταιρείας Mytilineos, κάτι που σχετίζεται με τα σχέδια του ομίλου για την είσοδό του σε διεθνή Κεφαλαιαγορά. Στο πλαίσιο αυτό είναι προτεραιότητα για την εταιρεία να υποδηλώνει με την εταιρική της διακυβέρνηση αλλά και το όνομά της, ότι η προοπτική της και στρατηγική της είναι αποτέλεσμα της δομής της και του τρόπου λειτουργίας της και δεν εξαρτάται από το πρόσωπο του ιδρυτή και προέδρου της.

Ειδικότερα, το θέμα 9 της ημερήσιας διάταξης είναι η τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού της εταιρείας – η αλλαγή επωνυμίας.

Διανομή δωρεάν μετοχών

Το 8ο θέμα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι η έγκριση της τροποποίησης των όρων του, από 15.06.2021, Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Δωρεάν Διάθεσης Μετοχών και η έγκριση δωρεάν διάθεσης πρόσθετου αριθμού ιδίων μετοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 114 του νόμου 4548/2018.

Διανομή δωρεάν μετοχών από τις ίδιες μετοχές της, έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν η Mytilineos στο πλαίσιο στρατηγικής συμφωνίας (όπως όταν δόθηκαν στον Πρεμ Γουάτσα ή στον Αναστάσιο Παπαπαναγιώτου με την εξαγορά της Watt & Volt), και άλλη φορά δόθηκαν δωρεάν μετοχές από τις ίδιες μετοχές που διέθετε, στα στελέχη της εταιρείας στο πλαίσιο stock-option.

Το θέμα 10 της Γενικής Συνέλευσης είναι η εκλογή νέου μέλους διοικητικού συμβουλίου – ορισμός του ως ανεξάρτητου. Το θέμα 11 η έγκριση δημιουργίας λογαριασμού ειδικού αποθεματικού από φορολογημένα κέρδη για την κάλυψη της απαιτούμενης ίδιας συμμετοχής στο πλαίσιο υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων της Εταιρείας σε αναπτυξιακούς νόμους και προγράμματα ενίσχυσης επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη: