Δύο ειδικά προγράμματα, ένα για πρώην υπαλλήλους της ΛΑΡΚΟ που είναι άνω των 55 ετών και ένα για όσους είναι μέχρι 54 ετών, προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε προχθές. Αντικείμενο του πρώτου προγράμματος είναι η δημιουργία 320 νέων θέσεων εργασίας μέσω της τοποθέτησης των ανέργων στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού. Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση, διαχείριση και παρακολούθηση του ειδικού προγράμματος είναι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία εκδίδει τη Δημόσια Πρόσκληση, με την οποία εξειδικεύονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος.
Ως Φορείς Υποδοχής/ή και Υπηρεσίες Τοποθέτησης ορίζονται οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού:
α. Υπουργείο Υγείας, ως εξής:
- Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς
- Γενικό Νοσοκομείο Θήβας
- Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας
- Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς
- Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων
- Κέντρο Υγείας Αμφίκλειας
- Κέντρο Υγείας Αταλάντης
- Κέντρο Υγείας Αλιάρτου
- Κέντρο Υγείας Θήβας
- Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς
- Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου
- Κέντρο Υγείας Οινόφυτων
- Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
- Κέντρο Υγείας Ψαχνών
- Κέντρο Υγείας Μαντουδίου
- Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού
- Κέντρο Υγείας Αμύνταιου
- Κέντρο Υγείας Σερβίων.
β. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και Περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες στα διοικητικά όρια των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Αττικής, αυτού.
γ. Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).
δ. Ηλεκτρονικός Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e- ΕΦΚΑ).
ε. Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.
στ. Διοικητικές Υπηρεσίες Πανεπιστημιακών Τμημάτων στη Λαμία, τη Θήβα, την Κοζάνη και τη Χαλκίδα.
ζ. Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.).
Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων ανέρχονται στο ποσό των 1.210 ευρώ. Η μέγιστη δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος, θα ανέλθει συνολικά έως του ποσού των 19.525.236,48 ευρώ καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι προβλεπόμενες νέες θέσεις δύνανται να ανέλθουν έως τις 536. Η συνολική χρονική διάρκεια απασχόλησης των ωφελούμενων ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα (12) μήνες, ύστερα από αίτηση που υποβάλει ο φορέας υποδοχής εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του 12μηνου απασχόλησης.
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος δύνανται να συμμετέχουν σε ειδικά προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης με πιστοποίηση. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ωφελούμενων (upskilling) ή/και την επανακατάρτιση τους (reskilling) σε θεματικά αντικείμενα σχετικά με τις ειδικότητες που απασχολούνται στο πλαίσιο του οικείου προγράμματος και η πιστοποίηση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.
Διαβάστε ακόμα:
- ΑΔΜΗΕ: Η ΡΑΑΕΥ αποφασίζει για την ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο
- Produc-e Green: Ενισχύσεις 151 εκατ. για 36 επενδυτικά σχέδια
- Στη γεωθερμική ενέργεια στρέφεται η Ευρώπη, οι επενδύσεις των πετρελαϊκών