Η ισπανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Iberdrola αύξησε την Τετάρτη τον στόχο της για τα κέρδη του έτους μετά από ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, χάρη στην υψηλή παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ισπανία και τις αυξήσεις των τιμών στις δραστηριότητές της στο δίκτυο στις ΗΠΑ και αλλού.

Η εταιρεία αναμένει τώρα αύξηση των κερδών σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό φέτος, από προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση μεταξύ 5% και 7%.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Ευρώπης με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς αποκομίζει τα οφέλη από τη στρατηγική της στροφή προς την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού, ενώ παράλληλα υιοθετεί μια πιο επιλεκτική προσέγγιση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Τα τριμηνιαία καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 2,76 δισ. ευρώ (2,95 δισ. δολάρια) από 1,49 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Εξαιρουμένων των εφάπαξ, όπως το κέρδος 1,2 δισ. ευρώ στο τρίμηνο από την πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της Iberdrola στο Μεξικό, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 28%.

«Ξεκινήσαμε θετικά την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου έως το 2026», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Ignacio Sanchez Galan. «Τα επίπεδα ρεκόρ των επενδύσεών μας κατά το πρώτο τρίμηνο θα οδηγήσουν σε συνολικές δαπάνες ύψους 12 δισ. ευρώ φέτος», είπε.