Η Schneider Electric βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας λογισμικού Bentley Systems σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να αξίζει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οι εταιρείες διεξάγουν συνομιλίες σε πρώιμο στάδιο για μια συμφωνία στην οποία η Schneider θα συγχωνεύσει την επιχείρηση λογισμικού της με την Bentley, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η Bentley θα παραμείνει μια δημόσια εταιρεία, αν και πολύ μεγαλύτερη.

Ο Keith και ο Barry Bentley, που είναι αδέλφια, συνίδρυσαν την εταιρεία που φέρει το όνομά τους το 1984. Η Bentley έχει χρηματιστηριακή αξία 15,6 δισ. δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν την Πέμπτη στα 52,06 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο περίπου 4%, αφού το Reuters ανέφερε ότι η Bentley διερευνούσε εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης, αφού έλαβε ενδιαφέρον για εξαγορά.

Η οικογένεια Bentley δεν ενδιαφέρεται για άμεση πώληση, δήλωσαν οι άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα οπότε οι συνομιλίες με τη Schneider ενδέχεται να μην καταλήξουν σε συμφωνία.

Στα 120 δισ. η χρηματιστηριακή αξία της Schneider Electric

Η Schneider Electric, ένας μεγάλος κατασκευαστής ηλεκτρικών προϊόντων και προϊόντων αυτοματισμού, εδρεύει στη Γαλλία και έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 120 δισ. ευρώ (127 δισ. δολάρια).

Η Schneider έχει στοχεύσει στο παρελθόν σε εξαγορές, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να ενισχύσει την επιχείρηση βιομηχανικού λογισμικού και να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές της, όπως η Siemens και η Rockwell Automation.

Σε μια παρόμοια κίνηση με αυτή που εξετάζεται τώρα, η Scheider πήρε τον έλεγχο της βρετανικής εταιρείας παροχής μηχανολογικού λογισμικού Aveva Group το 2017. Η Emerson Electric επιδίωξε έναν παρόμοιο τύπο συναλλαγής όταν συγχώνευσε δύο από τις επιχειρήσεις λογισμικού της με την Aspen Technology.

Το λογισμικό της Schneider χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στη διαχείριση των διαδικασιών παραγωγής, των εργαλείων σχεδιασμού και της εκπαίδευσης των πληρωμάτων των εργοστασίων. Εξυπηρετεί βιομηχανίες που κυμαίνονται από τις μεταφορές έως τα τρόφιμα και τα ποτά και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Η σύναψη συμφωνιών αρχίζει να επιταχύνεται, ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας, μετά από μια περίοδο αδράνειας τα τελευταία δύο χρόνια.

Η κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού σχεδιασμού Synopsys συμφώνησε να εξαγοράσει την Ansys σε μια συμφωνία ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές νωρίτερα φέτος. Η Hewlett Packard Enterprise προχώρησε σε μια συμφωνία ύψους περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά της Juniper Networks σε ένα στοίχημα για τη δικτύωση και την τεχνητή νοημοσύνη. Η Salesforce συζητούσε μια σημαντική συμφωνία για την Informatica, έναν πάροχο λογισμικού διαχείρισης δεδομένων.