Θυγατρική στην Ελλάδα άνοιξε η HDF Energy (Hydrogène de France Energy), η εταιρεία που πρωτοπορεί παγκοσμίως στην ενέργεια υδρογόνου. Η Hydrogene De France SA είναι μια εταιρεία με έδρα τη Γαλλία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, κυρίως της ενέργειας υδρογόνου.

Η εταιρεία αναπτύσσει και λειτουργεί υποδομές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από υδρογόνο για την παροχή σταθερής ή κατά παραγγελία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική ή ηλιακή), σε συνδυασμό με κυψέλες καυσίμου υψηλής ισχύος πολλών μεγαβάτ. Οι ανανεώσιμες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της HDF Energy παρέχουν σταθερή, σταθερή και εγγυημένη ηλεκτρική ενέργεια σε δίκτυα και φορείς εκμετάλλευσης μικροδικτύων. Οι κυψέλες καυσίμου παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από υδρογόνο, προωθώντας τις προσπάθειες απαλλαγής από τον άνθρακα στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, της βαριάς ναυτιλίας και της σιδηροδρομικής κινητικότητας. Η εταιρεία δήλωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή το 2025 στις εγκαταστάσεις της HDF Energy κοντά στο Μπορντό.

Με τη στήριξη μιας ομάδας άνω των 100 εμπειρογνωμόνων, η HDF Energy αναπτύσσει επί του παρόντος ένα χαρτοφυλάκιο έργων αξίας άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Με έδρα τη Γαλλία, η HDF Energy διαθέτει περιφερειακά γραφεία στη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία.

Σκοπός της σκοπός της εταιρείας HDF Energy Greece είναι σύμφωνα με το Γ.Ε.Μ.Η η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μετατροπή αιολικής ενέργειας, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μετατροπή ηλιακής ενέργειας, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από μονάδες φυσικού αερίου, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, υπηρεσίες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, κατασκευαστικές εργασίες κοινωφελών έργων ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, υπηρεσίες μηχανικών για ενεργειακά έργα.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της σύστασης εταιρείας