Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά την προηγούμενη εβδομάδα, όπως είχε προγραμματιστεί, η γνωμοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εγκατάσταση πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) στον Παγασητικό από τη Mediterranean Gas. Όπως μετέδωσε ο τοπικός Τύπος, η απόσυρση από την ημερήσια διάταξη έγινε μετά από αίτημα της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Mediterranean Gas, Βασίλης Πετκίδης με επιστολή του προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας ζήτησε την αναβολή συζήτησης του θέματος, με σκοπό να παραστούν εκπρόσωποι της εταιρείας «Σαμαράς Συνεργάτες – Σύμβουλοι Μηχανικοί» που εκπόνησαν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήματα των περιφερειακών συμβούλων. Όπως φαίνεται, η περιφέρεια θα προτείνει τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Βόλο, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της ΜΠΕ της Mediterranean Gas και της ΜΠΕ της ΑΓΕΤ Ηρακλής για την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου στις εγκαταστάσεις της στην Αγριά.

Σε σχέση με τη Mediterranean Gas, προ ημερών δημοσιεύθηκαν οι λογιστικές καταστάσεις του 2022 στις οποίες αναφέρεται πως «τον Μάρτιο 2023 υπήρξε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση με απόκτηση από την εταιρεία Vapiando Limited των μετοχών που κατείχε η εταιρεία Norion LTD. Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2023 η εταιρεία Goldenport Marine (Cyprus) LTD απέκτησε 328.000 μετοχές που κατείχε η εταιρεία Vapiando Limited και αντιπροσωπεύουν ποσοστό 20,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και έτσι επήλθε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της Εταιρείας όπου πλέον η Vapiando Limited κατέχει 50,28% και η Goldenport Marine (Cyprus) LTD κατέχει 49,72% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Ταυτόχρονα αποπληρώθηκε και η απαίτηση ύψους 328.000 ευρώ από τη συνδεδεμένη εταιρεία Vapiando Limited προς την Εταιρεία».