Η σουηδική εταιρεία κοινής ωφέλειας Vattenfall  πρόκειται να υποβάλει προσφορές στον ολλανδικό διαγωνισμό υπεράκτιας αιολικής ενέργειας IJmuiden Ver, αναφέρει το renews.biz.

Το IJmuiden Ver αποτελείται από δύο περιοχές, η καθεμία με δυναμικότητα 2GW και η Vattenfall υποβάλλει προσφορά για την Alpha και μια προσφορά για την Beta. Τα σχέδια για την τοποθεσία Alpha επικεντρώνονται σε κριτήρια βιοποικιλότητας, ενώ η Beta επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση του συστήματος.

Με τις προσφορές, η Vattenfall θέλει να αυξήσει περαιτέρω τη συμβολή της στη μετάβαση του ολλανδικού ενεργειακού συστήματος στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Vattenfall λειτουργεί 4,1GW σε υπεράκτια αιολικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του αιολικού πάρκου Hollandse Kust Zuid (HKZ) ισχύος 1,5GW στις Κάτω Χώρες.

Για την τοποθεσία Alpha του IJmuiden Ver, η οποία θέτει υψηλά πρότυπα για την προστασία της θαλάσσιας ζωής και της ζωής των πτηνών, η προσφορά βασίζεται στις γνώσεις που αποκτήθηκαν από τα έργα στο HKZ.

Η Vattenfall δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα πρότυπα για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα που έχουν τεθεί για την Alpha.

Η προσφορά της Vattenfall για την τοποθεσία Beta γίνεται με έναν εταίρο και ο κατασκευαστής δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι η κοινοπραξία εκπληρώνει τους στόχους ολοκλήρωσης του συστήματος που έχουν τεθεί.