Η ενεργειακή εταιρεία Shell δήλωσε την Τετάρτη ότι πούλησε το μερίδιό της (50%) στην SouthCoast Wind Energy, που ιδρύθηκε για την ανάπτυξη αιολικών έργων στα ανοικτά των ακτών της Μασαχουσέτης, στον κοινοπρακτικό εταίρο της Ocean Winds North America έναντι μη γνωστοποιημένου ποσού, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών έργων αντιμετώπισε επιβράδυνση το 2023, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού, το υψηλότερο κόστος δανεισμού και τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού οδήγησαν σε αλματώδη αύξηση του κόστους.

Η εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Orsted σταμάτησε πέρυσι την ανάπτυξη δύο υπεράκτιων αιολικών έργων στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι οι σχετικές απομειώσεις είχαν εκτιναχθεί πάνω από 5 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα φέτος, οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας Equinor και BP κατήγγειλαν τη συμφωνία τους για την πώληση ενέργειας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης από το προτεινόμενο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Empire Wind 2.

Το έργο SouthCoast Wind δημιουργήθηκε το 2018 ως κοινοπραξία 50-50 για την ανάπτυξη ενός προτεινόμενου υπεράκτιου αιολικού πάρκου δυναμικότητας περίπου 2.400 μεγαβάτ (MW).