Ακόμη μια εταιρεία πετρελαιοειδών μπαίνει στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, διεκδικώντας με ανταγωνιστικές τιμές το δικό της μερίδιο στην αγορά προμήθειας. Η Revoil εξασφάλισε Άδεια Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 MW και για χρονική διάρκεια 20 ετών και σύντομα αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά λιανικής.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η εταιρεία προχωρά τις διαδικασίες για να μπορέσει να προσφέρει τα πρώτα της τιμολόγια προμήθειας μετά το Πάσχα.

Η Revoil έχει ήδη ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ και διαθέτει 40 MW σε λειτουργία.

Όπως πρόσφατα είχε ανακοινώσει η εταιρεία απώτερος σκοπός της είναι η λειτουργία 200 MW έργων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ θα είναι από ίδια κεφάλαια.

Η εταιρεία προωθεί την περαιτέρω επέκτασή της στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και αναμένει και νέες αδειοδοτήσεις έργων ΑΠΕ που σχεδιάζει. Η επέκταση στις ΑΠΕ είναι μία φυσική εξέλιξη για την εισηγμένη, ανάγκες που επιτάσσει η αγορά.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα άδεια διάθεσης βιοκαυσίμων (βιοντίζελ) ως συμβαλλόμενης με μονάδα παραγωγής βιοντίζελ, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ετών. Για την εξασφάλιση των βιοκαυσίμων η εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση προμήθειας βιοντίζελ με την ASTRA BIOPLANT LTD, με ισχύ από 01.09.2023 μέχρι 31.12.2025.

Η επέκταση στα βιοκαύσιμα, απορρέει από την ανάγκη μείωσης των εκπομπών και στις μεταφορές. Από το 2018 με την έκδοση της Οδηγίας Ανανεώσιμης Ενέργειας τέθηκαν μέτρα προώθησης των βιοκαυσίμων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της επίτευξης μιας κλιματικά ουδέτερης ΕΕ μέχρι το 2050.

Η Revoil είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2004 και είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 9% και δίκτυο που αριθμεί 510 πρατήρια.

Στο εννεάμηνο οι πωλήσεις του Ομίλου ήταν 602,23 εκατ. ευρώ, με μεικτά κέρδη 22,36 εκατ. ευρώ και EBITDA 9,09 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων για το εννεάμηνο του 2023 διαμορφώθηκαν στα 2,24 εκατ. ευρώ.