Αίτηση τροποποίησης της άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας εκπροσώπησης παραγωγών ΑΠΕ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ως προς την αύξηση της ισχύος από 300 μεγαβάτ (MW) σε 1.200 MW, με ταυτόχρονη αλλαγή επωνυμίας σε Helleniq Renewables Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, υπέβαλε στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) η Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ανώνυμος Εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος της Hellleniq Energy για το 2025 προβλέπει ότι η ισχύς των έργων ΑΠΕ σε λειτουργία για τον όμιλο θα ανέλθει σε 1.000 MW, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες, ισχύος 100 MW.

Η Hellleniq Energy προετοιμάζεται για την επίτευξη αυτού του στόχου και εφόσον αποφασιστεί ότι θα εκπροσωπεί η ίδια τα έργα αυτά με δικό της Φορέα Σωρευτικής Εκπροσώπησης (ΦΟΣΕ) και θα κάνει το energy management, πρέπει να αυξηθεί η ισχύς της άδειας της από τα 300 MW που είναι σήμερα.

Στο τέλος του 2023, με την ολοκλήρωση σειράς συμφωνιών σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία, η Hellleniq Energy διέθετε εγκατεστημένη ισχύ 356 MW και έργα σε προχωρημένα στάδια ανάπτυξης ή σε κατασκευή συνολικής ισχύος 700 MW. Το συνολικό χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη ανέρχεται σε 4,3 γιγαβάτ (GW).