Η εταιρεία αποθήκευσης δεξαμενών Vopak, δήλωσε τη Δευτέρα ότι υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία βιομηχανικού αερίου Air Liquide για την ανάπτυξη και λειτουργία υποδομών για την εισαγωγή αμμωνίας, την πυρόλυση και τη διανομή υδρογόνου στη Σιγκαπούρη.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι εταιρείες θα εξετάσουν την ανάπτυξη αλυσίδων εφοδιασμού αμμωνίας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα στη Σιγκαπούρη, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων πυρόλυσης αμμωνίας, υποδομών αποθήκευσης και χειρισμού στον τερματικό σταθμό Banyan της Vopak, καθώς και τη διανομή υδρογόνου με χαμηλές εκπομπές άνθρακα μέσω ενός δικτύου αγωγών υδρογόνου, δήλωσε η Vopak.

«Καθώς η Σιγκαπούρη προετοιμάζεται για την παραλαβή και το χειρισμό αμμωνίας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τον δεξαμενισμό, η πυρόλυση αμμωνίας σε υδρογόνο αποτελεί μια πρόσθετη εφαρμογή που θα βοηθήσει τη βιομηχανία να στραφεί σε πρώτες ύλες με λιγότερες εκπομπές άνθρακα», δήλωσε ο Rob Boudestijn, πρόεδρος της Vopak Singapore.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι θα μετατρέψει μέρος του τερματικού σταθμού Sebarok της Σιγκαπούρης για την ανάμειξη θαλάσσιων βιοκαυσίμων.

Η αμμωνία συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών εναλλακτικών καυσίμων που οι φορτωτές και οι εταιρείες ενέργειας διερευνούν για να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.