Ο κινεζικός κρατικός γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου CNOOC Ltd ανακάλυψε ένα νέο απόθεμα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας που περιέχει πάνω από 100 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου πετρελαίου που έχει αποδειχθεί στη θέση του, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Το απόθεμα βρίσκεται στο βαθύ θαλάσσιο κοίτασμα Kaiping South της CNOOC στο Δέλτα του ποταμού Pearl κοντά στην επαρχία Guangdong και περιέχει ελαφρύ αργό πετρέλαιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η CNOOC έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των υπεράκτιων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ώθησης για την αντιστάθμιση της μειωμένης παραγωγής από τα γηρασμένα χερσαία κοιτάσματα.

Η εταιρεία αύξησε τον στόχο της για την παραγωγή του 2024 κατά περίπου 8% σε ένα ρεκόρ 700 έως 720 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου. Η εγχώρια παραγωγή, ένα μεγάλο μέρος αυτής των υπεράκτιων αποθεμάτων στην ανατολική θάλασσα Μποχάι της Κίνας και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.