Το «πράσινο» φως για την απόσχιση της GE Vernova, του κλάδου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του ομίλου άναψε η General Electric (GE). Η νέα εταιρεία αναμένεται να αρχίσει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) στις 2 Απριλίου 2024, με το σύμβολο «GEV». Το Διοικητικό Συμβούλιο της GE ενέκρινε τη διανομή στους μετόχους της GE όλων των κοινών μετοχών της GE Vernova.

Οι κάτοχοι κοινών μετοχών της GE θα λάβουν μία κοινή μετοχή της GE Vernova για κάθε τέσσερις κοινές μετοχές της GE που κατέχουν στις 19 Μαρτίου 2024, ημερομηνία καταγραφής της διανομής.

Η διανομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς στις 2 Απριλίου 2024. Για τους σκοπούς της ομοσπονδιακής φορολογίας εισοδήματος των ΗΠΑ, η διανομή θα πραγματοποιηθεί με φορολογικά αποδοτικό τρόπο για τους μετόχους της GE στις ΗΠΑ. Οι μέτοχοι της GE δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια για να λάβουν τις μετοχές της GE Vernova, τις οποίες δικαιούνται ως μέτοχοι της GE. Επιπλέον, οι μέτοχοι δεν χρειάζεται να καταβάλουν κανένα αντίτιμο ή να παραδώσουν ή να ανταλλάξουν μετοχές της GE για να συμμετάσχουν στον διαχωρισμό.

Η διανομή υπόκειται σε ορισμένους όρους που περιγράφονται στη δήλωση καταχώρισης στο έντυπο 10 που κατέθεσε η GE Vernova.

Μετά την ολοκλήρωση της σχεδιαζόμενης απόσχισης, η GE θα λειτουργεί ως GE Aerospace.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE και διευθύνων σύμβουλος της GE Aerospace H Lawrence Culp, Jr ανέφερε: «Η σημερινή ανακοίνωση ανοίγει το δρόμο για την ιστορική έναρξη της GE Vernova και της GE Aerospace, ολοκληρώνοντας τη μετατροπή μας σε τρεις ανεξάρτητους, επενδυτικούς ηγέτες του κλάδου.

«Από τις 2 Απριλίου, και οι δύο εταιρείες θα είναι πλήρως ανεξάρτητες, με την GE Vernova να είναι σε θέση να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης υπό την καθοδήγηση του Scott Strazik και της ομάδας του, και την GE Aerospace να είναι έτοιμη να καθορίσει τις πτήσεις για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία και την ευθύνη που έχουμε μπροστά μας».