Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την πιθανή εξαγορά της Aquila European Renewables plc (AERS), επενδύει σε αιολικά, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά έργα, σύμφωνα με το Renewables now.

Αφού έλαβε και εξέτασε μια σειρά από εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, το διοικητικό συμβούλιο της Aquila έδωσε εντολή στους συμβούλους της, την Deutsche Numis, να ξεκινήσουν μια διαδικασία αμοιβαίου due diligence (διαδικασία συλλογής και ανάλυσης στοιχείων και πληροφοριών για να βοηθηθεί ο αγοραστής στην απόφασή του κατά πόσο θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά μιας επιχείρησης) με πολλούς ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η δέσμευση με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές βρίσκεται ακόμη σε σχετικά πρώιμο στάδιο και η διαδικασία θα μπορούσε ακόμη να ολοκληρωθεί χωρίς συμφωνία σύνδεσης, τόνισε η εταιρεία-στόχος. Περαιτέρω ενημερώσεις αναμένονται όταν η Aquila ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023 τον Απρίλιο.

Τα ονόματα των ενδιαφερομένων δεν αποκαλύφθηκαν στην κατάθεση της Δευτέρας.

Η ORIT είναι μέχρι στιγμής ο μόνος επενδυτής που έχει γνωστοποιήσει δημοσίως το ενδιαφέρον του. Τον Δεκέμβριο πρότεινε συγχώνευση που, όπως είπε, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα εισηγμένα στο Λονδίνο διαφοροποιημένα επενδυτικά εμπιστεύματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η εν λόγω εκδήλωση ενδιαφέροντος ακολούθησε την ανακοίνωση της Aquila ότι το διοικητικό της συμβούλιο θα συνεχίσει να διερευνά διάφορες πρωτοβουλίες για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας και να διασφαλίσει ότι η πραγματική αξία του χαρτοφυλακίου της αντανακλάται στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Οι πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μια πιθανή συνένωση με άλλη εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων.