Η δανική Orsted, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών πάρκων στον κόσμο, δήλωσε την Τρίτη ότι διόρισε νέο οικονομικό διευθυντή (CFO) και νέο επικεφαλής επιχειρήσεων (COO), καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει μια σειρά από ακυρώσεις έργων και οικονομικές απώλειες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο όμιλος δήλωσε ότι ο Τροντ Γουέστλι, πρώην οικονομικός διευθυντής του δανέζικου ναυτιλιακού κολοσσού A.P. Moller-Maersk και της νορβηγικής Telenor, θα γίνει ο νέος επικεφαλής των οικονομικών, ενώ ο Πατρίκ Χάρνετ θα γίνει επικεφαλής των επιχειρήσεων (COO), με ισχύ από την 1η Απριλίου.

Ο Χάρνετ, ο οποίος εντάχθηκε στην Orsted το 2016, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του έργου και την κατασκευή του Hornsea 3, το οποίο θα γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο όταν ολοκληρωθεί.

Ο Μαντς Νίπερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ørsted, δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:

«Ο Τροντ Γουέστλι διαθέτει πολύ ισχυρές ικανότητες από μια εντυπωσιακή καριέρα ως οικονομικός διευθυντής σε διάφορες παγκόσμιες, εισηγμένες εταιρείες, ενώ ο Πατρίκ έχει ήδη αποδείξει τις ισχυρές ικανότητές του στην εκτέλεση έργων με την κατασκευή του Hornsea 2. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τόσο τον Τροντ όσο και τον Πατρίκ στην ομάδα».

Η υπεράκτια αιολική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με την τέλεια καταιγίδα του αυξανόμενου πληθωρισμού, των αυξήσεων των επιτοκίων και των καθυστερήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ζήτηση.

Τον Νοέμβριο, η Orsted ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των οικονομικών και λειτουργιών της παραιτούνται με άμεση ισχύ, αφού η εταιρεία ανέφερε μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω καθυστερήσεων με έργα στις ΗΠΑ.

Επιδιώκοντας να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, η Orsted περιόρισε τον Φεβρουάριο τους στόχους της για τις επενδύσεις και την παραγωγική της ικανότητα και διέκοψε τη διανομή μερισμάτων στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναθεώρησης.

Οι νέοι διορισμοί θα βοηθήσουν στη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής της στρατηγικής της, δήλωσε η εταιρεία.

«Θα φέρουν ισχυρές διεθνείς οικονομικές δεξιότητες και ικανότητες εκτέλεσης στην εκτελεστική ομάδα του ομίλου», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Orsted Τόμας Θούνε Άντερσεν.

Την 1η Νοεμβρίου, η εταιρεία απέσυρε δύο υπεράκτια αιολικά έργα στις ΗΠΑ, καταγράφοντας απομειώσεις ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά από καθυστερήσεις καθώς το κόστος εκτινάχθηκε στα ύψη.

Ο Ράσμους Ερρμπόε, ο οποίος εκτελούσε χρέη προσωρινού οικονομικού διευθυντή από τις 14 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, θα επιστρέψει στη θέση του ως διευθύνων σύμβουλος της περιοχής της Ευρώπης μέχρι το τέλος Μαρτίου, δήλωσε η Orsted.