Tη συμφωνία για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MoU) με την Schlumberger για την προοπτική δημιουργίας μιας αλυσίδας αξίας για τη δέσμευση, μεταφορά, αποθήκευση και χρησιμοποίηση CO2 (CCUS) στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Energean σε σχετική ανάρτηση στα social media.

Όπως έχει γράψει το energygame.gr, η Schlumberger είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής τεχνικών υπηρεσιών στον τομέα της ενέργειας παγκοσμίως και θα αποτελέσει τον 3ο οίκο παγκόσμιας εμβέλειας που θα συνεργαστεί με την Energean στον τομέα της απανθρακοποίησης.

Έχουν προηγηθεί η Halliburton και η Wood plc που δραστηριοποιήθηκαν στο project του Πρίνου, πραγματοποιώντας την μελέτη του υπεδάφους και την προμελέτη μηχανολογικής εφαρμογής και σχεδιασμού (PRE-FEED) αντίστοιχα.

Ειδικά στην Αίγυπτο, το project του Πρίνου αποτελεί οδηγό και για τον ενεργειακό κολοσσό Shell, o οποίος έχει υπογράψει με την Energean Μνημόνιο Κατανόησης για συνεργασία στην απανθρακοποίηση του μεγάλου τερματικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Idku στην Αίγυπτο