Η γαλλική εταιρεία βιομηχανικών αερίων Air Liquide διπλασίασε τον στόχο της για το περιθώριο κέρδους του 2025, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα ετήσια λειτουργικά κέρδη, στέλνοντας τη μετοχή της σε ιστορικό υψηλό.

Ο προμηθευτής αερίων όπως οξυγόνο, άζωτο και υδρογόνο σε εργοστάσια και νοσοκομεία στοχεύει πλέον σε λειτουργικό περιθώριο κέρδους 320 μονάδων βάσης (bp) έως το 2025, αυξημένο κατά 100% από τις 160 bp που ανέμενε πριν από δύο χρόνια στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου ADVANCE.

«Μήπως ήμασταν πολύ συντηρητικοί; Απολύτως όχι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος François Jackow σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι προηγούμενοι στόχοι βασίζονταν σε ιστορικά μοντέλα.

Η εταιρεία δεν παρείχε ακριβή πρόβλεψη στο λειτουργικό περιθώριο κέρδους για το 2024, αναφέρει το Reuters.

Ο Jackow δήλωσε ότι οι επιδόσεις του ομίλου προήλθαν από την προσφορά «προστιθέμενης αξίας» τιμολογιακών λύσεων και τη βελτιστοποίηση των λειτουργικών επιδόσεων. Η Air Liquide αύξησε τις τιμές κατά 8% στην επιχείρηση βιομηχανικών εμπορευμάτων της πέρυσι.

Αύξηση λειτουργικών εσόδων στα 5,07 δισ.

Η μετοχή σημείωσε άλμα 5,8% νωρίτερα φτάνοντας στο υψηλό ρεκόρ των 182,7 ευρώ.

Τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 11,4% σε συγκρίσιμη βάση στα 5,07 δισ. ευρώ (5,48 δισ. δολάρια) το 2023, πάνω από τα 5,02 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Vara Research. Η Air Liquide κατέγραψε πέρυσι αύξηση εσόδων κατά 5,1% στην εταιρεία Gas & Services στη Βόρεια Αμερική, η οποία αντιπροσωπεύει το 96% των δραστηριοτήτων της. Η γαλλική εταιρεία επιλέχθηκε τον Οκτώβριο ως εταίρος για έξι από τους επτά προγραμματισμένους κόμβους καθαρού υδρογόνου από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, το οποίο θα διαθέσει 7 δισ. δολάρια για τα έργα στο πλαίσιο ενός διακομματικού νόμου για τις υποδομές.

«Πρόκειται για μακροπρόθεσμα έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα 5 ή 10 χρόνια», σημείωσε ο Jackow, προσθέτοντας ότι, σε περίπτωση αλλαγής της αμερικανικής κυβέρνησης, η Air Liquide «εξετάζει διαφορετικά σενάρια, διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για την ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων».