Η γερμανική εταιρεία Enerparc εξασφάλισε χρηματοδότηση γέφυρα από τη γαλλική επενδυτική εταιρεία Eiffel Investment Group για ένα χαρτοφυλάκιο ηλιακών έργων 325 MW στη Γερμανία, το οποίο θα περιλαμβάνει έργα αποθήκευσης μπαταριών (BESS).

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 15 ηλιακά φωτοβολταϊκά (PV) και υβριδικά έργα που περιλαμβάνουν αποθήκευση μπαταριών. Τα έργα που κυμαίνονται μεταξύ 6 MWp και 39 MWp σε μέγεθος, βρίσκονται στα κρατίδια Ρηνανία-Παλατινάτο, Σλέσβιχ-Χολστάιν και Βρανδεμβούργο. Τα περισσότερα από αυτά είτε έχουν κατασκευαστεί είτε θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία.

Το χαρτοφυλάκιο υποστηρίζεται από διάφορες ροές εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των τιμολογίων τροφοδότησης βάσει του νόμου περί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (EEG), των εσόδων από διαγωνισμούς καινοτομίας λόγω της προσθήκης αποθήκευσης μπαταριών, καθώς και διαφόρων συμφωνιών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA), χρησιμοποιώντας τόσο σχήματα απορρόφησης βασικού φορτίου όσο και σχήματα πληρωμής βάσει πρόβλεψης.

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, ολοκληρώσαμε τη χρηματοδότηση ενός εκτεταμένου χαρτοφυλακίου. Το πιο σημαντικό είναι ότι επεκτείναμε το δίκτυο των χρηματοδοτικών μας εταίρων με την προσθήκη ενός νέου εταίρου από τον τομέα των χρεωστικών κεφαλαίων», δήλωσε ο Marco Langone, επικεφαλής του τμήματος χρηματοδότησης της Enerparc. «Αυτό μας επιτρέπει να αντιδρούμε ακόμη πιο ευέλικτα στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και να βρίσκουμε βέλτιστες λύσεις χρηματοδότησης για το αυξανόμενο χαρτοφυλάκιό μας», πρόσθεσε.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη γερμανική συναλλαγή του Eiffel Energy Transition III, της τρίτης χρονιάς του προγράμματος Eiffel Energy Transition, σημείωσε ο Pierre-Antoine Machelon, διευθύνων σύμβουλος της Eiffel Investment Group.

Η Enerparc υποστηρίχθηκε από την Capcora ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο και την Simmons&Simmons ως νομικό σύμβουλο. Η Eiffel Investment Group υποστηρίχθηκε από την Bird&Bird ως νομικός σύμβουλος των δανειστών.

Ο Alexander Kuhn, διευθύνων εταίρος της Capcora, δήλωσε από την πλευρά του: «Η συναλλαγή αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητά μας να ολοκληρώνουμε με επιτυχία πολύπλοκα χρηματοδοτικά έργα και να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μάρτυρες της συμμαχίας δύο σημαντικών οντοτήτων στην ευρωπαϊκή αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναδεικνύοντας την αφοσίωσή μας στην προώθηση της συνεργασίας στον κλάδο».