Η Exxon Mobil Corp ζήτησε από τους εμπόρους διυλισμένων προϊόντων (traders) στις Βρυξέλλες να μεταφερθούν στο Λονδίνο, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα, καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας συνεχίζει να αναδιοργανώνει τις αυξανόμενες εμπορικές δραστηριότητές του, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι traders με έδρα τις Βρυξέλλες ενημερώθηκαν την Πέμπτη ότι πρέπει να αποφασίσουν αν θα μετακινηθούν ή θα αποχωρήσουν από την εταιρεία φέτος, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους. Οι έμποροι βενζίνης της Exxon εδρεύουν ήδη στο Λονδίνο, ενώ οι περισσότεροι άλλοι έμποροι καυσίμων εδρεύουν στις Βρυξέλλες, δήλωσε το άτομο.

«Καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την εμπορική μας κοινότητα, το Λονδίνο παρέχει καλύτερη εγγύτητα στις εμπορικές δραστηριότητες, τη δεξαμενή ταλέντων για τις εμπορικές συναλλαγές και θα υποστηρίξει την εξέλιξή μας ως οργανισμός εμπορικών συναλλαγών», ανέφερε η Exxon σε δήλωση που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Η εκκολαπτόμενη εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας έχει αρχίσει να αποδίδει, με κέρδη ρεκόρ από τις συναλλαγές το 2022 και κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023. Η επέκταση των συναλλαγών ξεκίνησε σοβαρά το 2018, καθώς η Exxon προσπάθησε να αξιοποιήσει τα παγκόσμια δίκτυά της για να παρέχει απαράμιλλη πληροφόρηση για την αγορά και να ενισχύσει τα κέρδη της. Παρόλα αυτά, η προσέγγισή της ήταν προσεκτική και η εταιρεία έφερε όλες τις συναλλαγές υπό μία παγκόσμια μονάδα μόλις πέρυσι.

Η Exxon έχει ήδη μετεγκαταστήσει τους υπόλοιπους εμπόρους της στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πόλη Leatherhead που είναι προαστιακό κέντρο στο κεντρικό Λονδίνο, στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για την προσέλκυση ταλέντων στη μονάδα. Εισήγαγε επίσης ένα νέο σχέδιο μπόνους που θα βοηθήσει να δοθούν κίνητρα στους εμπόρους να ενταχθούν στον όμιλο.

Ξεχωριστά, ο παγκόσμιος επικεφαλής ανάλυσης αγοράς της Exxon Jim Nielsen αποχωρεί, μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στην εταιρεία, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο LinkedIn.

«Έχω ασκήσει την επιλογή του γενναιόδωρου προγράμματος παροχών για να τερματίσω τη θητεία μου ως επικεφαλής των ομάδων ανάλυσης αγοράς στο χώρο συναλλαγών στα γραφεία μας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε στην ανάρτηση.