Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ενισχύει την τοπική διοικητική της ομάδα με δύο νέους Ρουμάνους διευθυντές. Ο Ionut Duna είναι γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Energie και της ΔΕΗ Energie Muntenia, ενώ ο Adrian Dugulan διορίστηκε γενικός διευθυντής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες της Ρουμανίας.

Ο Ionut Duna έχει ένα σταθερό υπόβαθρο στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, των τραπεζών, της πληροφορικής και της ενέργειας. Εργάστηκε για πάνω από έξι χρόνια στην Enel Romania, κατέχοντας καίριες θέσεις όπως ο επικεφαλής του τμήματος έμμεσων πωλήσεων και ο διευθυντής μάρκετινγκ και τιμολόγησης.

Ο Adrian Dugulan είναι επαγγελματίας με εκτεταμένη τοπική και διεθνή εμπειρία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εντάχθηκε στην Enel Green Power Romania το 2011. Από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Οκτώβριο του 2023, εργάστηκε στο πλαίσιο της Enel Green Power διεθνώς, υπηρετώντας ως υπεύθυνος ανάπτυξης έργων στη Χιλή, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης υδροηλεκτρικών έργων στην Ιταλία και επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης του ομίλου Enel στην Κολομβία. Επέστρεψε στη Ρουμανία τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Ο Marius Chiriac, ο οποίος ήταν επικεφαλής των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και του τμήματος προηγμένων ενεργειακών υπηρεσιών, θα αφιερωθεί σε προσωπικά έργα, ενώ ο Florin Gheorghiu, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής της δραστηριότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανέλαβε άλλη θέση στην εταιρεία», αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της.

Η ΔΕΗ είναι ο κορυφαίος προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και τη Ρουμανία, εξυπηρετώντας συνολικά 8,7 εκατομμύρια πελάτες.