Η ιταλική εταιρεία Exergy International θα προμηθεύσει μια γεωθερμική δυαδική μονάδα 8 MW στην Emirler Enerji στην Τουρκία. Η σύμβαση αφορά τη δεύτερη μονάδα του γεωθερμικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Emirler 1 στο Sarayköy, στην περιοχή Denizli στα νοτιοδυτικά της χώρας.

«Είναι τιμή μας να συμπεριλαμβάνουμε την Emirler Enerji στους συνεργάτες μας, με τους οποίους θέλουμε να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμες συνέργειες και να παρέχουμε υπηρεσίες που μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής Λούκα Ποζόνι. Σημείωσε ότι η ιταλική εταιρεία διαθέτει βάση παραγωγής και παροχής υπηρεσιών στην Τουρκία, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει μια αγορά αναφοράς, σύμφωνα με το Balkan Green Energy News.

Η Exergy με έδρα το Μιλάνο δήλωσε ότι διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο στόλο γεωθερμικών μονάδων δυαδικού κύκλου παγκοσμίως. Αποτελεί μέρος του κινεζικού ομίλου TICA Group, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες στον τομέα της θέρμανσης, του εξαερισμού και του κλιματισμού (HVAC).

Η ιταλική εταιρεία δήλωσε πέρυσι ότι έφτανε τα 500 MW σε δυναμικότητα όταν η Hez Enerji, που εδρεύει επίσης στην Τουρκία, την προσέλαβε για να σχεδιάσει, να μελετήσει και να προμηθεύσει ένα σύστημα 24 MW. Η συμφωνία αφορούσε δύο τουρμπίνες ακτινικής εκροής (ROT), ένα αερόψυκτο σύστημα συμπύκνωσης και μια γεννήτρια, όλα τοπικής παραγωγής. Η εγκατάσταση είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2024.

Η Exergy ειδικεύεται σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με οργανικό κύκλο Rankine (ORC).