Η Shell εξετάζει το ενδεχόμενο για υπεράκτιες επενδύσεις πετρελαίου ύψους 5 δισ. δολαρίων και δαπανών επιπλέον 1 δισ. δολαρίων για παραγωγή φυσικού αερίου σε πέντε έως 10 χρόνια, στη Νιγηρία.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μπόλα Τινουμπού είχε συνομιλίες με τη Ζόι Γιούτζοβιτς της Shell σε μια κίνηση προσέλκυσης κεφαλαίων στον κορυφαίο παραγωγό ενέργειας της Αφρικής, ανέφερε σε δήλωσή του ο προεδρικός εκπρόσωπος Ατζούρι Ντζελάλε.

Shell: Να δημιουργήσουμε έναν αγωγό νέων επενδύσεων στη Νιγηρία

Η Γιούτζοβιτς αναφέρθηκε λέγοντας ότι η Shell έχει «μια επικείμενη επενδυτική ευκαιρία ύψους 5 δισ. δολαρίων» στο υπεράκτιο πετρελαϊκό έργο Bonga North. «Είμαι πραγματικά πρόθυμη να πραγματοποιήσω αυτή την επένδυση το συντομότερο δυνατό. Θέλουμε να συνεχίσουμε και να δημιουργήσουμε έναν αγωγό νέων επενδύσεων στη Νιγηρία», δήλωσε η Γιούτζοβιτς.

Η παραγωγή πετρελαίου της Νιγηρίας βρίσκεται σε πτώση εδώ και χρόνια, καθώς εμποδίζεται από μεγάλης κλίμακας κλοπές και δολιοφθορές. Έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, βοηθούμενη από την υπεράκτια παραγωγή που είναι λιγότερο επιρρεπής σε επιθέσεις. Ο Tinubu δεσμεύτηκε να επιλύσει «όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τις επενδύσεις» και επιβραδύνουν τη ροή κεφαλαίων στην ενεργειακή βιομηχανία της Νιγηρίας.

«Δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να είναι πολύ δύσκολο για εμάς να το εξαλείψουμε στην αποφασιστική μας πορεία προς την κατεύθυνση να καταστήσουμε τη Νιγηρία το αφρικανικό καταφύγιο για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας», ανέφερε ο Τινουμπού.