Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla, είδε την καθαρή του περιουσία να αυξάνεται κατά 33,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία μόνο ημέρα, λόγω της εντυπωσιακής ανόδου της μετοχής της εταιρείας. Οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξησή τους εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ενισχύοντας την θέση του ως πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η περιουσία του Μασκ ανήλθε στα 270,3 δισ. δολάρια

Οι μετοχές έκλεισαν χθες Πέμπτη με άνοδο 22% και έγιναν θετικές για το έτος, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη της από το καλοκαίρι του 2023. Ο Μασκ προέβλεψε αύξηση έως και 30% στις πωλήσεις οχημάτων το επόμενο έτος σε διαδικτυακή εκπομπή που ακολούθησε την ανακοίνωση και ανακοίνωσε ότι το Cybertruck απέφερε για πρώτη φορά τριμηνιαία κέρδη.

Η έκρηξη ήρθε μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα απογοητευτικών κερδών για τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, ο οποίος αγωνίζεται εν μέσω επιβράδυνσης της καταναλωτικής ζήτησης.

Ο 53χρονος Έλον Μασκ έχει επίσης βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την ολοένα και πιο έντονη – και δαπανηρή – υποστήριξή του προς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ. Τις τελευταίες εβδομάδες, έκανε προεκλογική εκστρατεία στην Πενσυλβάνια μαζί με τον Τραμπ και ξόδεψε 75 εκατ. δολάρια για το δικό του super PAC, το οποίο έχει επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση των προσπαθειών των Ρεπουμπλικανών για την απόκτηση ψήφου και την ψηφιακή διαφήμιση.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από τον Μασκ να τεθεί επικεφαλής ενός νέου τμήματος που θα επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατικής γραφειοκρατίας, με το παρατσούκλι «Τμήμα Κυβερνητικής Αποδοτικότητας», εάν εκλεγεί για δεύτερη θητεία.

Στη διαδικτυακή εκπομπή που ακολούθησε την ανακοίνωση των κερδών της Tesla, ο Μασκ δήλωσε ότι θα πιέσει για μια ομοσπονδιακή διαδικασία έγκρισης των αυτόνομων οχημάτων, εάν διοριστεί σε ρόλο σε μια πιθανή δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ. Η Tesla ποντάρει στα αυτόνομα οχήματα ως βασικό τομέα ανάπτυξης. Ο Μασκ δήλωσε ότι αναμένει ότι η Tesla θα αρχίσει να διαθέτει ρομποτικά ταξί Cybercab το 2026 και σχεδιάζει η εταιρεία να παράγει τελικά 2 έως 4 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι η Tesla θα γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο, και πιθανότατα με μεγάλη διαφορά», δήλωσε ο Μασκ.

Διαβάστε ακόμη