Η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας διανύει περίοδο ραγδαίων μετασχηματισμών, με τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) να κερδίζουν γρήγορα έδαφος. Σε ένα σημαντικό ορόσημο, το ήμισυ όλων των οχημάτων που πωλήθηκαν στη χώρα τον Ιούλιο ήταν είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά, γνωστά συλλογικά ως οχήματα νέας ενέργειας (NEVs). Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 37% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και μια αξιοσημείωτη επιτάχυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Reuters.

Ενώ ο τομέας των ηλεκτρικών οχημάτων ακμάζει, η συνολική αγορά αυτοκινήτων αντιμετωπίζει προκλήσεις. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν μειωθεί για τέσσερις συνεχόμενους μήνες λόγω της αδύναμης εμπιστοσύνης των καταναλωτών εν μέσω μιας οικονομίας που δυσκολεύεται και μιας παρατεταμένης κρίσης στην αγορά ακινήτων. Για να τονώσει την αγορά, η κινεζική κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις επιδοτήσεις μετρητών για αγορές οχημάτων και έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς στην αγορά αυτοκινήτων σε ορισμένες πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου.

Η ταχεία υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα αποτελεί έντονη αντίθεση με τον πιο αργό ρυθμό αλλαγής στις Δυτικές αγορές. Οι ισχυρές υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της χώρας, η κρατική στήριξη και οι οικονομίες κλίμακας την έχουν τοποθετήσει στην πρώτη γραμμή της επανάστασης των ηλεκτρικών οχημάτων. Καθώς η Κίνα συνεχίζει να ηγείται σε αυτόν τον τομέα, η παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτων παρακολουθεί στενά την πρόοδό της και προσαρμόζεται στο νέο ηλεκτρικό τοπίο.

Διαβάστε ακόμη