Η γαλλική πετρελαϊκή TotalEnergies και η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας SSE επιδιώκουν να αποκτήσουν μερίδιο 20% της αγοράς ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στη Βρετανία και την Ιρλανδία, ξεκινώντας μια κοινή επιχείρηση με την ονομασία Source, όπως δήλωσαν οι εταιρείες την Τρίτη (16/07/24), σύμφωνα με το Reuters.

Η Source, μια σύμπραξη 50/50, θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει έως και 3.000 σημεία ταχείας φόρτισης στις δύο χώρες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, τα οποία θα τροφοδοτούνται με ανανεώσιμη ενέργεια και από τις δύο μητρικές εταιρείες.

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης 150 κιλοβάτ (kW), οι οποίοι χρησιμοποιούν συνεχές ρεύμα σε αντίθεση με το εναλλασσόμενο ρεύμα, μπορούν να μεταφέρουν μια τυπική μπαταρία EV από άδεια σε γεμάτη σε 30 λεπτά έως μία ώρα.

Η TotalEnergies αρνήθηκε να δώσει το ποσό της συνολικής επένδυσης, αλλά δήλωσε σήμερα ότι οι τιμές για την ανάπτυξη 3.000 σημείων ταχείας φόρτισης, τα οποία χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα συνεχούς ρεύματος, ήταν της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η TotalEnergies και η SSE είναι ήδη εταίροι στο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Σκωτίας, το Seagreen, ενώ η Total λειτουργεί ένα δίκτυο 2.500 σημείων φόρτισης μέσα και γύρω από το Λονδίνο και περίπου 65.000 στην ηπειρωτική Ευρώπη, τα περισσότερα από τα οποία είναι σταθμοί αργής φόρτισης, που χρησιμοποιούν εναλλασσόμενο ρεύμα.

Διαβάστε ακόμη