Οι μεγάλες ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες του Τόκιο, Honda και Mitsubishi, ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία, την ALTNA Corporation, για τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων που θα καλύπτουν την πλήρη αλυσίδα αξίας των ηλεκτρικών οχημάτων, από την ανακύκλωση των μπαταριών έως το ρόλο τους ως περιουσιακό στοιχείο του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το smart-energy.com.

Η νέα εταιρεία, η οποία βασίζεται σε μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν η Honda και η Mitsubishi τον Οκτώβριο του 2023, θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και θα επεκτείνει τον ρόλο των ηλεκτρικών οχημάτων και των μπαταριών τους στο μελλοντικό ενεργειακό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τους ως πηγές αποθήκευσης στο δίκτυο για την παροχή εξισορροπητικής ισχύος.

Μέσω της συνεργασίας, οι τεχνολογίες ελέγχου και διασύνδεσης των EV και των μπαταριών της Honda θα συνδυαστούν με τις γνώσεις της Mitsubishi Corporation στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως η λειτουργία αποθήκευσης μπαταριών και η έξυπνη φόρτιση.

Συνδυάζοντας αυτούς τους δύο τομείς εστίασης, η ALTNA στοχεύει να αναπτύξει νέες υπηρεσίες κινητικότητας που μειώνουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) των χρηστών EV και μια νέα επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας που κάνει μακροχρόνια χρήση των μπαταριών EV.

Σχολιάζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Honda, ο Toshihiro Mibe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor, δήλωσε: «Με το βλέμμα στραμμένο στη μελλοντική ευρεία χρήση των EV, η Honda εργάζεται για τη δημιουργία μιας καθετοποιημένης αλυσίδας αξίας EV, η οποία καλύπτει τα πάντα, από την προμήθεια πρώτων υλών έως την παραγωγή τελικών οχημάτων, τη δευτερογενή χρήση των μπαταριών και την ανακύκλωση.

Ξεκινώντας με το N-VAN e:, δεν θα προωθήσουμε μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως αυτόνομη μορφή κινητικότητας, αλλά θα προωθήσουμε επίσης τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που περιλαμβάνει τη χρήση των μπαταριών, η οποία θα είναι σημαντική για την ευρεία χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και θα εργαστούμε ενεργά για τη δημιουργία μιας βιώσιμης επιχειρηματικής βάσης».

Η ALTNA Corporation θα έχει τρεις συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς: μια επιχείρηση μίσθωσης μπαταριών, μια επιχείρηση επαναχρησιμοποιημένης αποθήκευσης ενέργειας και μια επιχείρηση έξυπνης φόρτισης.

Διαβάστε ακόμη