Σε κοινή δήλωση προχώρησαν σήμερα (13/6/24) η γερμανική Ομοσπονδιακή Ένωση Βιομηχανίας Ενέργειας (BDEW) και ο Σύνδεσμος της Γερμανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA) σχετικά με την απειλή της Επιτροπής της ΕΕ για πρόσθετους δασμούς στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα από τις αρχές Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, η Κέρστιν Αντρέ (Kerstin Andreae), πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του BDEW και η Χίλγκεγκραντ Μίλερ (Hildegard Müller), πρόεδρος του VDA δηλώνουν ότι «oι παγκόσμιες προκλήσεις απαιτούν παγκόσμιες συνεργασίες. Οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου και οι λύσεις θα πρέπει να αναζητούνται πρωτίστως σε εταιρική σχέση».

Oι Αντρέ και Μίλερ τονίζουν πως «οι πρόσθετοι δασμοί στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από την Κίνα είναι το λάθος μέσο. Δεν βοηθούν στην επίτευξη των κλιματικών στόχων και δεν υποστηρίζουν τον μετασχηματισμό. Ένα πράγμα είναι σαφές: απαιτείται δίκαιος ανταγωνισμός στην αγορά των ηλεκτρικά αυτοκινήτων, όπως και παντού αλλού – ιδίως στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας και στο εμπόριο. Μόνο με ανοικτές, παγκόσμιες αγορές πωλήσεων μπορούν να αξιοποιηθούν οι οικονομίες κλίμακας και, ως αποτέλεσμα, να κυκλοφορήσουν περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους».

Διαβάστε ακόμη