Ο Λευκός Οίκος παρουσίασε την Τετάρτη βραβεία ύψους σχεδόν 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε 530 σχολικές περιφέρειες για την αντικατάσταση χιλιάδων γηρασμένων σχολικών λεωφορείων με καύσιμο φυσικό αέριο με καθαρότερα, κυρίως ηλεκτρικά μοντέλα.

Η χρηματοδότηση είναι η τρίτη δόση των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα μοιράσει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) σε διάστημα πέντε ετών μέσω ενός προγράμματος καθαρών σχολικών λεωφορείων που δημιουργήθηκε με τον νόμο περί υποδομών του δικομματισμού το 2021.

Οι εκπτώσεις της EPA θα στηρίξουν την αγορά 3.400 σχολικών λεωφορείων, το 92% των οποίων θα είναι ηλεκτρικά, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Οι σχολικές περιφέρειες σε κοινότητες με χαμηλό εισόδημα, φυλές και αγροτικές κοινότητες θα λάβουν περίπου το 67% των κονδυλίων.

Το πρόγραμμα της EPA για τα καθαρά σχολικά λεωφορεία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για την αναβάθμιση των υποδομών των δημόσιων σχολείων και τη μείωση της ρύπανσης από τα παλιά λεωφορεία. Βοηθά επίσης στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του Μπάιντεν για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, διοχέτευση ομοσπονδιακών επενδύσεων για το κλίμα σε υποβαθμισμένες κοινότητες και δημιουργία ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα αμερικανικής κατασκευής.

Διαβάστε ακόμη