Η Maxvolt Energy Industries, κατασκευαστής και προμηθευτής συστοιχιών μπαταριών λιθίου για ηλεκτρικά οχήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας και ιατρικές συσκευές, συγκέντρωσε χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. δολαρίων από πολλούς επενδυτικούς αγγέλους (angel investors).

Η εταιρεία δήλωσε ότι η επένδυση θα υποστηρίξει τα σχέδιά της να προωθήσει βιώσιμες ενεργειακές λύσεις και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά με την ταχεία εισαγωγή μπαταριών ιόντων λιθίου ταχείας φόρτισης.

Η Maxvolt δήλωσε ότι στοχεύει στην ανάπτυξη μπαταριών λιθίου παγκόσμιας κλάσης για διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών ποδηλάτων, των σκούτερ και των συστημάτων ηλιακής ενέργειας.

«Ως ένας οργανισμός με γνώμονα τον σκοπό, η Maxvolt είναι αφοσιωμένη στην παροχή φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών λύσεων μέσω των μπαταριών μας με βάση το λίθιο αιχμής», δήλωσε ο Satendra Shukla, διευθύνων σύμβουλος της Maxvolt Energy. «Αναπτύσσουμε μια λύση ταχείας φόρτισης για να μειώσουμε σημαντικά τους χρόνους φόρτισης των πελατών. Σε φάση ανάπτυξης πρωτοτύπου, η εταιρεία στοχεύει να λανσάρει το τελικό προϊόν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2024, μετά από ενδελεχή έρευνα και ανάπτυξη. Στην πρώτη φάση, θα μειώσουμε τον χρόνο φόρτισης σε δύο ώρες και σε μία ώρα στην επόμενη φάση».

Ο Shukla δήλωσε ότι η παγκόσμια βιομηχανία μπαταριών με βάση το λίθιο αναμένεται να φτάσει σε μια συνολική αγορά 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2035. Είπε ότι η Maxvolt είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να αξιοποιήσει αυτή την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες ενεργειακές λύσεις. Τα νέα κεφάλαια θα επιταχύνουν τις προσπάθειες Ε&Α, θα ενισχύσουν την παραγωγική ικανότητα και θα επεκτείνουν την εμβέλεια της αγοράς. Ο Shukla δήλωσε ότι αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα μέσω βιώσιμων πρακτικών και καινοτόμων τεχνολογιών.

Η Maxvolt επαναχρησιμοποιεί χρησιμοποιημένες μπαταρίες για σκοπούς δεύτερης ζωής σε μικρές επαναφορτιζόμενες εφαρμογές, όπως ηλιακούς φανούς δρόμου, δρομολογητές, κάμερες CCTV, φορητά φώτα και παιχνίδια. Η εταιρεία έχει επίσης ανακοινώσει σχέδια για τη δημιουργία εργοστασίων ανακύκλωσης τελευταίας τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμη