Αναμονή έως και επτά μήνες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πιθανοί αγοραστές του ηλεκτρικού σεντάν SU7 της Xiaomi, σε μια ένδειξη ισχυρής ζήτησης για το όχημα.

Ο κατασκευαστής smartphones και άλλων καταναλωτικών ηλεκτρονικών άρχισε να λαμβάνει παραγγελίες την Πέμπτη και δήλωσε ότι οι προπαραγγελίες έφτασαν τις 88.898 τις πρώτες 24 ώρες. Οι παραδόσεις για το στάνταρ μοντέλο SU7, με τιμή 215.900 γουάν (29.870 δολάρια), μπορεί να διαρκέσουν 18-21 εβδομάδες, σύμφωνα με ελέγχους του Reuters στην εφαρμογή αυτοκινήτων της Xiaomi.

Οι παραδόσεις για το μοντέλο SU7 Pro θα μπορούσαν να διαρκέσουν 18-21 εβδομάδες, ενώ το ακριβότερο μοντέλο, με τιμή 299.900 γουάν, θα μπορούσε να διαρκέσει 27-30 εβδομάδες.

Το SU7, του οποίου ο σχεδιασμός έχει προκαλέσει συγκρίσεις με τα μοντέλα σπορ αυτοκινήτων Taycan και Panamera της Porsche, έχει κυκλοφορήσει εν μέσω ενός πολέμου τιμών που έχει ξεσπάσει στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου περισσότερες από 40 μάρκες διεκδικούν την προσοχή των καταναλωτών.

Τη Δευτέρα, η υποστηριζόμενη από τη Huawei Aito προσέφερε εκπτώσεις έως και 20.000 γιουάν στα νέα της SUV M7 μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ η Xpeng προσέφερε επίσης επιδοτήσεις έως και 20.000 γιουάν στη ναυαρχίδα της, το ηλεκτρικό SUV G9, για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, η Chery ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις, επιδοτήσεις ανταλλαγής και εκπτώσεις σε μετρητά σε ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα βενζινοκίνητα οχήματά της.