Η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD έχει θέσει στόχο πωλήσεων 3,6 εκατομμυρίων μονάδων για το 2024, ένα άλμα 20% από τις πωλήσεις-ρεκόρ της πέρυσι, σύμφωνα με πηγές, αναφέρει το Reuters.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο στοχεύει να πουλήσει 500.000 οχήματα στο εξωτερικό φέτος, υπερδιπλάσια του περσινού συνόλου, και ένα εκατομμύριο μονάδες το 2025, δήλωσε ο CEO της BYD, Γουάνγκ Τσουανφού σε συνάντηση επενδυτών της BYD την Τετάρτη, ανέφεραν οι πηγές. Αρνήθηκαν να κατονομάσουν τα ονόματά τους, καθώς η συνάντηση δεν ήταν ανοιχτή στα μέσα ενημέρωσης.

Η BYD δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι παρατηρήσεις του Γουάνγκ ήρθαν μετά την ανακοίνωση της BYD για την πιο αργή τριμηνιαία αύξηση των κερδών της τα τελευταία δύο χρόνια την Τρίτη, καθώς οι πωλήσεις EV έχασαν τη δυναμική τους στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Οι μετοχές της εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ βυθίστηκαν κατά 6,1% μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης, έναντι πτώσης 1,4% του ευρύτερου δείκτη Hang Seng.

Η BYD μπήκε στο παγκόσμιο προσκήνιο αφότου έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής EV στον κόσμο στα τέλη του περασμένου έτους, ξεπερνώντας την Tesla. Ξεκίνησε επίσης επιθετική επέκταση σε υπερπόντιες αγορές, όπως η Αυστραλία, ανησυχώντας τους αντιπάλους της που είδαν πώς άρπαξε μερίδιο αγοράς στην Κίνα.