Το σουηδικό συνδικάτο Seko δήλωσε την Τετάρτη ότι τα μέλη του μπορεί να σταματήσουν την εγκατάσταση και τη συντήρηση των σταθμών φόρτισης της Tesla στη χώρα, σε υποστήριξη της σύγκρουσης του συνδικάτου IF Metall με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία για τις συλλογικές συμβάσεις.

Η Tesla αντιμετωπίζει πιέσεις στις σκανδιναβικές χώρες από ισχυρά συνδικάτα εργαζομένων που υποστηρίζουν τους μηχανικούς της σουηδικής IF Metall, οι οποίοι κατέβηκαν σε απεργία τον περασμένο Οκτώβριο απαιτώντας συλλογική σύμβαση με την εταιρεία.

«Ο αγώνας που δίνει τώρα η IF Metall είναι σημαντικός για ολόκληρο το σουηδικό μοντέλο συλλογικών συμβάσεων», δήλωσε η πρόεδρος της Seko Gabriella Lavecchia.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να εκδώσουμε άλλη μια ανακοίνωση συμπαράστασης και να αυξήσουμε την πίεση στην Tesla», δήλωσε η ίδια.

Η Seko σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δράση από τις 4 Μαρτίου, εκτός εάν ο όμιλος ηλεκτρικών οχημάτων έχει συμφωνήσει σε συλλογική σύμβαση με την IF Metall μέχρι τότε, σύμφωνα με το Reuters.