Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της γαλλικής TotalEnergies στον τομέα της μεταποίησης αναμένεται να μειωθούν απότομα λόγω των χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης στην Ευρώπη και αλλού, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη εν μέσω της πτώσης των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Reuters.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πάνω από 3% στις πρώτες συναλλαγές.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης περιθωρίου διύλισης της TotalEnergies διαμορφώθηκε στα 15,4 USD/t το τρίτο τρίμηνο του έτους, κατακόρυφα μειωμένος από 44,9 USD/t το προηγούμενο τρίμηνο. Η εταιρεία αναμένεται να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του τριμήνου στις 31 Οκτωβρίου.

Η συνολική τριμηνιαία παραγωγή υδρογονανθράκων αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,4 Mboe/d, με το έργο Mero 2 στη Βραζιλία να αντισταθμίζει εν μέρει τις μη προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας στο έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) Ichthys στην Αυστραλία.

Τα αποτελέσματα του Integrated LNG αναμένεται να είναι πάνω από 1 δισ. δολάρια, δήλωσε η εταιρεία, ενώ τα αποτελέσματα του τμήματος Integrated Power αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνα με το δεύτερο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη