Ο ινδικός όμιλος Adani σχεδιάζει να κατασκευάσει 10 γιγαβάτ υδροηλεκτρικών έργων στο εξωτερικό τα επόμενα χρόνια, δήλωσαν στο Reuters τέσσερις πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια, βοηθώντας τον όμιλο να επιτύχει τον στόχο του για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης Gautam Adani, του οποίου οι επιχειρήσεις εκτείνονται από το ρύζι έως το τσιμέντο, ανακοίνωσε το 2022 ότι ο όμιλος θα επενδύσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη δυνατοτήτων πράσινης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του μεγαλύτερου πάρκου ηλιακής ενέργειας στον κόσμο στη δυτική Ινδία.

Ο όμιλος διερευνά την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων σε χώρες όπως το Νεπάλ, το Μπουτάν, η Κένυα, η Τανζανία, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς οι συνομιλίες είναι ιδιωτικές.

Ενώ ο όμιλος επικεντρώνεται κυρίως στην κατασκευή αντλησιοταμιευτικών υδροηλεκτρικών έργων στην Ινδία, έλκεται από χώρες που έχουν ευνοϊκό ανάγλυφο και ζήτηση για υδροηλεκτρική ενέργεια.

Ο όμιλος Adani, μέσω του βραχίονα πράσινης ενέργειας Adani Green Energy, διαχειρίζεται έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 11,2 GW και στοχεύει να επεκτείνει αυτή τη δυναμικότητα σε 50 GW μέχρι το 2030, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο όμιλος Adani δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Διαβάστε ακόμη