Ο τυφώνας Μίλτον σαρώνει περιοχές στη Φλόριντα, με την ταχύτητα των ανέμων να φθάνει τα 150 χλμ./ώρα. Πληροφορίες για δύο νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι. Το «καλό» νέο είναι ότι ο Μίλτον υποβαθμίστηκε ακόμη περισσότερο και πλέον θεωρείται κυκλώνας κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ- Σίμπσον, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο κυκλώνας έφτασε στη Φλόριντα των ΗΠΑ χθες, Τετάρτη, το βράδυ (τοπική ώρα, ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας) ως κατηγορίας 3, με ανέμους που έφταναν τα 195 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, έχουν προκληθεί ζημιές και πλημμύρες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο, που ήθελε ολόκληρες περιοχές να «σβήνονται» από τον χάρτη. Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση με πάνω από 2 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις να μένουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ, ο κυκλώνας Μίλτον έφθασε στη Φλόριντα, με ταχύτητα ανέμων 195 χλμ. τα ξημερώματα της Πέμπτης (10/10). Λίγο μετά τις 06:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας) το μάτι του τυφώνα βρισκόταν σε απόσταση 120 χλμ. νοτιοδυτικά από την κεντρική πόλη Ορλάντο.

Ξηλώθηκε στέγη σε στάδιο μπέιζμπολ της Φλόριντα

Ο κυκλώνας Μίλτον, πάντως, πέρασε με σφοδρότητα από την περιοχή του Κόλπου της Τάμπα, προκαλώντας ζημιά στη στέγη του θολωτού σταδίου πολλαπλών χρήσεων «Tropicana Field», η οποία αποτελεί την έδρα της ομάδας μπέιζμπολ Τάμπα Μπέι Ρέις. Κομμάτια της στέγης του σταδίου παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, όπως φαίνεται και από βίντεο που δημοσιεύει το ABC News.

Το τελευταίο 48ωρο χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, με μποτιλιάρισμα χλμ. να σχηματίζεται σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους έξω από την Τάμπα και άλλες μεγάλες πόλεις της αμερικανικής πολιτείας, καθώς ο τυφώνας Μίλτον πλησίαζε απειλητικά

Διαβάστε ακόμη