Η Δανία θα αναβάλει την ανάπτυξη ενός αγωγού μεταφοράς πράσινου υδρογόνου μεταξύ της δυτικής Δανίας και της βόρειας Γερμανίας κατά τρία χρόνια, από το 2028 στο 2031, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters, η Δανία συνεργάστηκε με τον διαχειριστή συστήματος μεταφοράς Energinet για να καταστήσει το χρονοδιάγραμμα πιο αξιόπιστο και να περιορίσει τις καθυστερήσεις, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ενέργειας Lars Aagaard. «Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μεγάλων ποσοτήτων πράσινης ενέργειας από την υπεράκτια αιολική παραγωγή, της παραγωγής πράσινου υδρογόνου και της γερμανικής ζήτησης», δήλωσε ο Aagaard. Το έργο του διεθνικού αγωγού βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Γερμανίας, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας της Δανίας.

Η απόφαση αυτή αντανακλά την πρόθεση της Δανίας να ευθυγραμμίσει τις υποδομές υδρογόνου με την ταχέως αυξανόμενη παραγωγή πράσινης ενέργειας και τις απαιτήσεις της γερμανικής αγοράς. Παρά την καθυστέρηση, η Δανία και η Γερμανία παραμένουν προσηλωμένες στη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας αξιόπιστης ενεργειακής σύνδεσης, η οποία θα υποστηρίξει τη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρώπη. Ο αγωγός αυτός αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα των δύο χωρών και να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη