Η TotalEnergies, ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας, ακολουθεί μια πολυενεργειακή στρατηγική που εξισορροπεί τη μετάβαση σε πηγές χαμηλών εκπομπών άνθρακα με την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 80-90 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά την επόμενη πενταετία για την ανάπτυξη τόσο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου φυσικού αερίου, όσο και της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το offshore energy.

Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει την παραγωγή ενέργειας κατά 4% ετησίως και να επιτύχει αύξηση των ελεύθερων ταμειακών ροών κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030. Σχεδιάζει επίσης να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές από τις δραστηριότητές της, στοχεύοντας σε μείωση κατά 40% των καθαρών εκπομπών Scope 1 και 2 έως το 2030 και σε μείωση κατά 80% των εκπομπών μεθανίου έως το 2030.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η TotalEnergies θα επενδύσει μεταξύ 16 και 18 δισ. δολαρίων ετησίως, με περίπου 5 δισ. δολάρια να προορίζονται για τις πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Η στρατηγική αυτή αναμένεται να μειώσει τη μέση περιεκτικότητα σε άνθρακα των ενεργειακών πωλήσεων της εταιρείας κατά 25% έως το 2030.

Διαβάστε ακόμη