Η έναρξη της έκθεσης Energy Taiwan και Net-Zero Taiwan 2024 έχει καθυστερήσει από τις 2 Οκτωβρίου στις 4 Οκτωβρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, καθώς η Ταϊβάν έκλεισε σχολεία, καταστήματα και γραφεία προετοιμαζόμενη για τον τυφώνα Krathon. Η καταιγίδα έχει υποβαθμιστεί από την αρχική της ταξινόμηση ως «σούπερ τυφώνας», αλλά οι αρχές εξακολουθούν να τη θεωρούν σημαντική απειλή.

Το Συμβούλιο Εξωτερικού Εμπορίου της Ταϊβάν (TAITRA) και η Παγκόσμια Συμμαχία Ενέργειας και Βιωσιμότητας (GESA) – ένας διεθνής κλαδικός σύνδεσμος για την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού στην παραγωγή ηλεκτρονικών – διοργανώνουν την ετήσια διάσκεψη και εμπορική έκθεση, όπως αναφέρει το pv magazine.

Ο Simon Wang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TAITRA, δήλωσε ότι η φετινή έκθεση έχει ήδη φτάσει σε νέα ορόσημα παρά την καθυστέρηση, με 480 εταιρείες να συμμετέχουν σε 1.625 περίπτερα, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη έκδοση της ετήσιας εκδήλωσης μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε.

«Καθώς οι βιομηχανίες προχωρούν ταυτόχρονα προς τον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό, το Energy Taiwan και το Net-Zero Taiwan έχουν γίνει καθοριστικές πλατφόρμες για την ένωση των δυνάμεων των τομέων πράσινης ενέργειας και μηδενικών εκπομπών, προωθώντας αυτή τη σημαντική μετάβαση», πρόσθεσε ο Wang. «Αυτά τα επιτεύγματα αποτελούν σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την αναζωογόνηση των ευκαιριών της αγοράς και την προώθηση της βιώσιμης καινοτομίας».

Οι αρχές της Ταϊβάν έχουν καθηλώσει τις πτήσεις και έχουν εκκενώσει χιλιάδες ανθρώπους, ενόψει πιθανών πλημμυρών, κατολισθήσεων και καταρρακτωδών βροχών. Αν και ο τυφώνας Krathon έχει εξασθενήσει τις τελευταίες ημέρες, η αργή του πορεία αναμένεται να παρατείνει τους ισχυρούς ανέμους και τη βροχή μέχρι το Σαββατοκύριακο της 5ης Οκτωβρίου.

Η έκθεση Energy Taiwan και Net-Zero Taiwan 2023 προσέλκυσε 350 εκθέτες και περισσότερους από 24.000 επισκέπτες πέρυσι. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στην αποθήκευση ενέργειας και την ενσωμάτωση των δικτύων.

Διαβάστε ακόμη