Η Αντιπρόεδρος της Σλοβακίας και Υπουργός Οικονομίας, Denisa Saková, υπέγραψε δύο μνημόνια κατανόησης με το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και της υποστήριξης επενδύσεων, αναφέρει το Ceenergy News.

«Οι νοτιοκορεατικές εταιρείες είναι βασικοί επενδυτές στη Σλοβακία και μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για την ανάπτυξη της ενέργειας», δήλωσε η κυρία Saková. «Είμαι ευχαριστημένη που σήμερα αναβαθμίσαμε τη συνεργασία μας σε ένα νέο επίπεδο, όχι μόνο με την υπογραφή αυτών των μνημονίων, αλλά και με τη διεξαγωγή συζητήσεων υψηλού επιπέδου για περαιτέρω συνεργασία».

Το πρώτο μνημόνιο καλύπτει την ευρεία συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, εστιάζοντας στην ενεργειακή απόδοση, ασφάλεια και την πυρηνική ενέργεια, η οποία θεωρείται ως θεμέλιος λίθος της μετάβασης σε βιώσιμες, χαμηλού άνθρακα ενεργειακές λύσεις. Και τα δύο μέρη αναγνώρισαν τη σημασία της πυρηνικής ενέργειας στις εθνικές τους ενεργειακές στρατηγικές και, μέσω αυτού του μνημονίου, δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν την τεχνολογική ανάπτυξη στον τομέα αυτό. Η συνεργασία μεταξύ Σλοβακίας και Νότιας Κορέας στοχεύει στη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών, τεχνολογιών και βέλτιστων πρακτικών στην πυρηνική ενέργεια, ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια και αποδοτικότητα και για τις δύο χώρες.

Το δεύτερο μνημόνιο καθορίζει ένα πλαίσιο για συνεργασία στον τομέα του εμπορίου και των επενδύσεων. Οι στόχοι του περιλαμβάνουν τη μείωση των εμποδίων στο εμπόριο, την απλοποίηση των τελωνειακών διαδικασιών και την προώθηση επιχειρηματικών δεσμών.

Διαβάστε ακόμη