Την επέλασή της στην αγορά της Ευρώπης συνεχίζει η Masdar, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς παίκτες της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς. Μόνο το 2024, η εταιρεία πραγματοποίησε μια σειρά εξαγορών που αγγίζουν τα 4,6 δισ. δολάρια και ενισχύουν περαιτέρω την παρουσία της στη Γηραιά Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής ανάπτυξης, η εταιρεία στρέφει το βλέμμα της και προς την Τουρκία, μια χώρα που αναδεικνύεται ως σημαντικός πόλος για επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο LinkedIn, κατά τη διάρκεια του 10ου Συμβουλίου Επενδυτικών Συμβουλών της Τουρκίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Masdar, Mohamed Jameel Al Ramahi, εξήρε την πρόοδο που έχει επιτύχει η Τουρκία στην οικονομική της σταθεροποίηση υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που έχει αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, βάζοντας την Τουρκία στο κάδρο.

Στη Masdar, δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για να βοηθήσουμε να αξιοποιηθεί πλήρως το δυναμικό της χώρας στις καθαρές μορφές ενέργειας και να υποστηρίξουμε τη Συνολική Οικονομική Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης (CEPA) που υπογράφηκε πέρυσι από τα ΗΑΕ και την Τουρκία, αναφέρει ο αραβικός κολοσσός. Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε επίσης σημαντικές συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Mehmet Simsek, καθώς και με τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κ. Alparslan Bayraktar, όπου συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής συνεργασίας και επενδύσεων στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

Η Τουρκία στοχεύει να αυξήσει την αιολική και ηλιακή της δυναμικότητα στα 80 GW μέχρι το 2035, και η Masdar δεσμεύεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Επιπλέον, η συνεργασία της εταιρείας με την Τουρκία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της Συνολικής Οικονομικής Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (CEPA) που υπεγράφη μεταξύ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Τουρκίας πέρυσι, ενισχύοντας περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της καθαρής ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη