Η θυγατρική διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Macquarie Group Ltd. συμφώνησε να αποκτήσει μειοψηφικό μερίδιο στην D. E. Shaw Renewable Investments (DESRI), μια εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας που κατέχει, λειτουργεί και αναπτύσσει έργα αιολικής, ηλιακής και αποθήκευσης ενέργειας στις ΗΠΑ.

Η επένδυση κεφαλαίου έως και 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια έχει στόχο να “επιτρέψει στη DESRI να συνεχίσει την ανάπτυξή της και να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά,” ανέφεραν οι εταιρείες σε δήλωση που είδε το Bloomberg News και προγραμματίζεται να δημοσιευθεί την Τρίτη.

Η Macquarie Asset Management, μέρος της Macquarie Group με έδρα το Σίδνεϊ, προχωρά στη συναλλαγή μέσω κεφαλαίων όπως το Macquarie Global Infrastructure Fund, το Macquarie Green Energy and Climate Opportunities Fund και το Macquarie Energy Transition Infrastructure Fund International. Η συμφωνία υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η DESRI είναι “μια πλατφόρμα ενεργειακής μετάβασης σε μεγάλη κλίμακα με αποδεδειγμένη, πολύ αξιόλογη ομάδα διαχείρισης και μεγάλη βάση λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων, η οποία αναμένεται να αναπτυχθεί μεσοπρόθεσμα μέσω της επιτυχούς ολοκλήρωσης έργων προχωρημένου σταδίου,” δήλωσε ο Christopher Frost, ανώτερος διευθυντής της Macquarie Asset Management που επικεντρώνεται σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία.

Η DESRI, υπό την ηγεσία του Διευθύνοντος Συμβούλου David Zwillinger, διαθέτει χαρτοφυλάκιο σε 24 πολιτείες με πάνω από 10 γιγαβάτ ικανότητας παραγωγής, ικανής να τροφοδοτήσει σχεδόν 2 εκατομμύρια σπίτια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Έχει επίσης μια αναπτυξιακή γραμμή πάνω από 25 γιγαβάτ, ανέφερε η Macquarie την Τρίτη.

“Με την ανάπτυξη της αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προμηθευτές και πελάτες αναζητούν αξιόπιστους συνεργάτες που μπορούν να κλιμακωθούν και να ενοποιήσουν την αγορά,” δήλωσε ο William Demas, επικεφαλής των Πράσινων Επενδύσεων της Macquarie Asset Management για την Αμερική, στην ανακοίνωση. Η συνεργασία θα βοηθήσει την Macquarie “να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία και να επιταχύνει τη μετάβαση προς το καθαρό μηδέν.”

Διαβάστε ακόμη